slavojmoravany.com

oficiální stránky fotbalového klubu

ne 22.4.2012 Hovorany – Moravany 2:0 (1:0)

autor zelickoo 22.Duben 2012

Sestava: Vavřík Ivo – Bařina, Selucký, Ficek, Zbořil P. – Kalinec, Měsíček (84. Surka), Pintera, Tychtl – Otáhal, Možíš

ŽK: Bařina, Ficek

Bída a utrpení. Tak by se dalo vyjádřit utkání aktuálně posledního celku Hovoran s našimi hřáči Moravan. Fotbal hodný úrovně IV. třídy a snad jen 3 výrazné momenty za celou dobu. Začněme ale popořádku. Moravany přijely k utkání značně oslabeny. Jenom výpis marodky by vyšel na samostatný článek. Celou situaci dokreslí fakt, že jediným náhradníkem byl asistent trenéra Ivo Surka. Nikdo se ovšem na tento stav nevymlouval a ani nemohl. Úkol zněl jasně.

Začátek utkání byl z obou stran opatrný a hrálo se převážně uprostřed hřiště (mezi vápny). První náznak šance přišel až v 10. minutě, kdy se o kombinaci pokoušeli Otáhal se Zbořilem, ale finální přihrávka na Pinteru byla příliš dlouhá. O pět minut později po autovém vhazování nebezpečně pálil Možíš, ale domácí brankář vytáhl skvělý zákrok. V 18. minutě přišla první střela Hovoran, ovšem byla z dálky a postrádala jak umístění tak razanci. V zápětí se po ose Otáhal – Možíš – Pintera dostal k zakončení druhý jmenovaný Možíš, ale gólman domácích byl opět připraven. V neuspořádané hře přišel také čas několika pokusů Hovoran, ty však vyřešil dobře bránící Bařina. Snad jen jedna střela z dálky stojí za zmínku, kdy ze standardky vypadl Vavříkovi míč z koše, ale Pintera dokázal odvrátit další nebezpečí. Do několika příležitostí se snažil propracovat Kalinec, ale buď byl blokován nebo nedokázal odcentrovat. Hovorany se prakticky ani jednou neprobojovaly až do vápna. Jediné na co se zmohly, byly střely z dálky. Těsně před přestávkou po faulu Bařiny si postavil míč domácí Jaromír Hudec a z 25 metrů, k údivu všech aktérů i diváků, překvapil špatně postavenou zeď a hlavně brankáře Vavříka 1:0.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. Moravany neustále nakopávaly míč na útočníky, které pokrývali o hlavu vyšší obránci. V 53. minutě zahrával standardku Možíš a jeho povedený centr dokázal dopravit do brány Pintera. Proti byl však pomezní rozhodčí Drozdy, který signalizoval ofsajd. Moravany postrádaly alespoň náznak kombinační hry, a většinu jejich přihrávek vystihly domácí. Čím dál více pronikaly Hovorany do otevřené obrany a snažili se ohrozit hostující bránu. Z jednoho takového úniku a po sérii chyb Moravan došlo k nepříjemnému závaru v brankovišti, ale stav se nezměnil. To až 10. minut před koncem zápasu napřáhl z 25 metrů domácí Sláma a dalekonosnou střelou nachytal Vavříka na švestkách 2:0. Dvě přesnější střely na bránu z 25 metrů a dva góly. Takto nelichotivá je bilance brankáře Vavříka. I díky předváděné hře bylo jasné, že se Moravany na obrat už nezmohou. Domácí získali cenné 3 body v těsném souboji o záchranu.

Komentáře jsou uzavřeny.