slavojmoravany.com

oficiální stránky fotbalového klubu

ne 12.6.2011 Moravany – Vnorovy 4:2 (1:2)

autor zelickoo 13.Červen 2011

Sestava: Strmiska – Bařina, Ficek, Soukup A., – Holeček, Selucký, Šeďa (60. Žandovský), Tychtl, Ingr Jakub (71. Ingr Jan), – Hudec (90. Hudec), Vlachovský

Branky: Bařina 2x, Holeček, Žandovský

ŽK: Tychtl, Vlachovský

 

K poslednímu zápasu sezóny na domácí půdě přicestoval soused z tabulky mužstvo Vnorov. Není to náš oblíbený soupeř, i když se nám s nimi daří vyhrávat. Je to bojovné a technicky dobře vybavené mužstvo. Paradoxně technika byla v tomto případě největší protivník Vnorov. Často se dařilo našim hráčům odebírat míč po chybách hostující zálohy a také obrany. Dobrou příležitost zařídil Vlachovský, když ze začátku zápasu důraznou hrou vybojoval roh a po jeho rozehrání na úrovni penalty střílel mimo. O pár minut později slibně střílel Tychtl, ale jeho střela z dálky jen o málo minula branku hostí. Hra nenabízela příliš mnoho pohledného, když se nečekaně prosadil hlavou Bařina a poslal Moravany do vedení 1:0. Hned po rozehrání měl dobrou příležitost Hudec, ale jeho střelu vyrazil gólman. Vnorovští hrozili především ze standardních situací, jedna taková skončila ve zdi domácí obrany. V 18. minutě se odehrála nejhezčí akce zápasu. Krásnou kombinaci přes půl hřiště po ose Holeček – Vlachovský – Tychtl – Holeček posledně jmenovaný nedokázal zakončit. Také hosté se dostali ke slovu a nebezpečně ohrožovali Stmiskovu svatyni. Nejprve nebezpečnou střelu blokovala domácí obrana, další příležitost v podobě nebezpečného centru likvidoval domácí brankář. Po střele Tychtla, kterou vyrazil domácí obránce rukou na roh, dobře hlavičkoval Bařina. Jeho pokus však dokázal brankář zneškodnit. Stejně nečekaně jako jsme vstřelili vedoucí gól jsme o vedení přišli. Po chybě domácí obrany dokázali 3. minuty před koncem poločasu hosté vyrovnat. Studená sprcha přišla v nastavení, když ve 46. minutě hosté zahrávali přízemní roh, jenž nikdo z deseti domácích hráčů pohybujících se v tu chvíli ve velkém vápně, nedokázal odvrátit a nabídli tak pohodlné navýšení skóre pro Vnorovy 1:2. Tímto skončil první poločas.

Druhý poločas nabídl spoustu nepřesností na obou stranách. Do větší šance se dostal teprve Vlachovský v 57. minutě, kdy ze standardky střílel vedle. O dalších 8. minut později si na Holečkův dalekonosný centr naskočil Bařina a vyrovnal na 2:2. O tři minuty později, po faulu na Tychtla, dokonal obrat Holeček, když povedenou střelou pomocí teče ve zdi zvýšil na 3:2 pro Moravany. Za další dvě minuty, po jedné z chyb hostující obrany, s přehledem pečetil stav na 4:2 Žandovský. Hosté však nesklonili zbraně. Nejprve v 77. minutě dokázali vstřelit gól, který nebyl kvůli ofsajdu uznán. O osm minut později se po pěkné kombinaci řítil sám na domácí branku hostující útočník, kterého ve velkém vápně nedovoleně zastavil Strmiska. Tento zákrok však nechal rozhodčího chladným a penalta se nepískala. V závěru po sérii chyb jsme se ještě mohli bát o výsledek, ale žádná ze šancí neměla gólové parametry. V nastavení mohl přidat pátý gól Vlachovský, ale při svém úniku nedokázal díky zarputilému obránci zakončit.

 

Již před tímto zápasem se podařilo dosáhnout historicky největšího počtu bodů za sezonu (tedy přes 40). Ovšem díky nesmírně vyrovnané soutěži, a zejména skvělé sezóně Svatobořic a Vlkoše, tento počet stačí v konečném součtu pouze na třetí příčku. Aktuální stav je 45 bodů a v posledním zápase (derby v Ježově) se hraje už jenom o prestiž a navýšení počtu bodů na konečné číslo 48, protože sesadit ze třetího místa nás už nikdo nemůže. Po 51. letech postupují do 1.B třídy Svatobořice.

 

Komentáře jsou uzavřeny.