slavojmoravany.com

oficiální stránky fotbalového klubu

so 23.4.2011 Moravany – Uhřice 1:2 (:)

autor zelickoo 10.Červen 2011

Sestava: Augstein – Šeďa (46. Žandovský), Bařina, Selucký, Šprta – M. Zbořil (60. Tychtl), Drobilík (67. Ficek), Holeček, Ingr – Kalinec, Hudec

Branky: 79. Bařina – 35. a 62. Pěnčík

Uhřice znovu překvapily na hřišti soupeře. Navíc v Moravanech, kde se body nezískávají snadno. Vítězství hostujícího týmu zařídil v osmnáctém kole okresního přeboru dvěma góly Richard Pěnčík. Uhřice vedly po gólech dvacetiletého mladíka už 2:0, špatně hrající Slavoj dokázal brankou stopera Bařiny pouze zkorigovat. Rozdíl mezi oběma týmy je už pouze tříbodový.
Utkání osmnáctého kola okresního přeboru se hrálo kvůli koštu vína už v sobotu dopoledne. Netradiční termín překvapivě více svědčil hostům, kteří oplatili oslabeným Moravanům podzimní porážku 2:4 a na půdě Slavoje vyhráli 2:1. „Výkon nebyl moc dobrý. Až ke konci zápasu jsme soupeře přitlačili, ale to bylo málo,“ uvedl asistent domácího kouče Ivo Surka. Ten mužstvo v sobotu vedl místo přísně potrestaného kouče Kalince. Trenér Slavoje totiž vyfasoval před týdnem ve Vlkoši za kritiku sudího Tománka čtyřzápasový trest a duel tak sledoval pouze mezi diváky. „Trošku jsme se před zápasem domlouvali. Ale vědu bych z toho nedělal,“ řekl Surka.
Slavoji proti Uhřicím nechyběl pouze trenér, ale také brankáři Strmiska s Tomanem a útočníci Vlachovský s Otáhalem. „Zápas ovlivnila početná marodka. Nastoupili jsme bez několika hráčů základní sestavy,“ pravil Surka. V domácí brance nastoupil šestnáctiletý dorostenec Dominik Augstein.
Ani hostům se nevyhnula zdravotní lapálie. „Největším problémem Uhřic je úzký kádr. I když to asi nebude pouze náš problém, ale celého okresního fotbalu,“ řekl hostující trenér Zdeněk Marčík. Tomáš Valihrach i Hořava nastoupili se zraněním, Strmiska a Vlach museli kvůli zdravotním problémům střídat už v první půli. Vynucené změny se však na hře Uhřic téměř neprojevily. Náhradníci Živný s Machálkem odehráli dobré utkání. Stejně jako jejich spoluhráči.
V první šanci utkání se po zaváhání domácího gólmana ocitl Hořava. Hostující útočník pálil v dobré pozici mimo. Moravany byly v první půli neškodné, střelu HUdce zablokovala obrana Uhřic. Fotbalovou nudu utnul až ve 35. minutě důrazný Pěnčík, který se prosadil po rohu Valihracha. Domácím příznivcům se inkasovaná branka nelíbila. Sudímu Čápkovi vyčetli útočný faul na obránce Seluckého, který zůstal ležet na trávníku.
V závěru první půle mohl přidat druhý Machálek. Jeho rána však nemohla brankáře Augsteina ohrozit. „V první půlce nám chybělo všechno. U týmu jsem postrádal pohyb i nasazení. Ve druhé půli jsme se trošku zlepšili, ale pořád to bylo málo,“ pravil Surka.
Uhřice byly i v úvodu druhé půle lepším týmem. Střela Maleňáka skončila na břevně, domácí Ingr následně vykopával míč před brankovou čarou. Domácí byli směrem dopředu neškodní, pološance Miroslava Zbořila byla světlou výjimkou. Rozhodnutí přišlo v 62. minutě. Nepříliš prudký centr Valihracha domácí gólman neudržel, míč se odrazil k osamocenému Pěnčíkovi, který pohodlně skóroval. „Augstein se na druhém góle podepsal. Jinak se ale snažil, dělal, co mohl,“ zastal se mladíka Surka.
Pojistit výhru Uhřic mohl Zeman. Hostující zadák pouze orazítkoval levou tyč.
Slavoj v závěru přidal na aktivitě. Po rohovém kopu Hudce vrátil míč před branku Holeček a dlouhán Bařina míč hlavou usměrnil do sítě. Domácí se v závěru snažili o vyrovnání, ale střely Tychtla a Hudce šly mimo. V poslední minutě se s míčem v ruce dostal mimo pokutového území hostující gólman Svoboda. Sudí Čápek nařídil trestný kop. Domácí byli blízko druhému gólu. Holeček přiťukl míč Hudcovi, jeho ránu brankář Uhřic pouze vyrazil k dorážejícímu Kalincovi. Svoboda se však blýskl bravurním zákrokem a domácímu útočníkovi vyloženou šanci zmařil.
„Klobouk dolů před jeho zákrokem. Svoboda dělá od rána do večera, nemá na tréninky čas. Ale brankář je to dobrý, což dneska potvrdil,“ pochválil mladého svěřence Marčík.
Hostujícího kouče výhra těšila. „Poslední zápasy nám nevyšly. Kluci se gólem chytli, zápas odbojovali. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Vždyť jsme ještě nastřelili,“ řekl Marčík. Zkušenému kouči se vůbec nelíbila závěrečná standardní situace, po které mohly Moravany vyrovnat. „Závěr mě trošku šokoval,“ poznamenal Marčík.
Uhřice si i díky skvělému Svobodovi odvezly z Moravan cenné tři body.

 

Zdroj: www.hodoninsky.denik.cz

 

Komentáře jsou uzavřeny.