slavojmoravany.com

oficiální stránky fotbalového klubu

Sestava: Soukup-Šalša, Mikeska, Bařina, Srneček-Čtvrtníček, Surka, Vlachovský, Měsíček (30.Kalinec)-Hudec (65. Zbořil M.), Záhumenský M

Branky: Záhumenský M. 0:1

ŽK: Záhumenský M.

V úvodu zápasu se hrál opatrný fotbal s minimem šancí na obou stranách. Domácí se snažili o nátlakovou hru a nakopávanými míči, my jsme vycházeli ze zabezpečené obrany a spoléhali na rychlé brejky. První vyloženou šanci jsme měli my. Ve 30. minutě kopal roh Surka, míč se dostal k neobsazenému Vlachovskému, který však trefil pouze domácího brankáře. Do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu. Druhý poločas začal stejně jako ten první skončil, domácí měli mírnou převahu avšak bez vyložených šancí. V 60. minutě se nám podařilo po krásné akci skórovat, Michal Záhumenský nedal Flíčkovi šanci- 0:1. Po vstřelené brance jsme se až příliš zaměřili na defenzívu, první varováni skončilo na Soukupově břevně. V 70. minutě se domácím naskytla příležitost k vyrovnání, souboj Bařiny s domácím hráčem posoudil rozhodčí jako penaltový a přišlo vyrovnání-1:1. Mohli jsme rychle odpovědět, ale Záhumenský svůj samostatný nájezd neproměnil a trest přišel v nastaveném čase, kdy jsme na velkém vápně nechali trestuhodně osamoceného hráče a ten rozvlnil naší síť-2:1. Ve slátané sestavě jsme nepodali nejhorší výkon, minimálně na bod jsme měli.

V 75. minutě nastal klíčový okamžik celého utkání. Po jednom z mnoha soubojů v naší šestnáctce nařídil rozhodčí Štěpánek pokutový kop.
K situaci se nám vyjádřil Marek Bařina: „Po skrumáži mezi pomezní čarou a velkým vápnem, kdy jsme měli možnost odkopnout míč do bezpečí, přišla zbytečná ztráta, míč putoval podél vápna před naši branku. Já se snažil míč vypíchnout, jak jsem se po něm natahoval, tak si domácí útočník dal před míč nohu a já trefil první jeho nohu i s míčem. Penalta to byla přísná, ale na druhou stranu se pískat nemusela.

Komentáře jsou uzavřeny.