slavojmoravany.com

oficiální stránky fotbalového klubu

ne 9.8.2009 Ždánice – Moravany 2:1 (0:0)

autor zelickoo 9.Srpen 2009

Sestava: Strmiska – Mikeska, Frelich, Bařina, Merta (77. Měsíček L.) – Drobilík, Zbořil P., Měsíček M., Vlachovský – Záhumenský (77. Zbořil M.), Otáhal (56. Hudec).

Branka: Drobilík

ŽK: Bařina, Frelich

diváci: 150

K prvnímu zápasu sezóny jsme nastoupili na hřišti nováčka ze Ždánic. Už výsledky soupeřovy přípravy naznačovaly, že se nebude jednat o jednoduchý zápas. Hned po rozehrávce se domácí tlačili na naši polovinu a Kopečka musel zastavit až nedovoleným způsobem M. Měsíček. Následovalo několik na sebe navazujících standardních situací Ždánic, kterým ovšem chyběla přesnost. Tu však nahrazovali tvrdostí. Už od začátku nastavil sudí Tomsa podivný metr, když tři krátce po sobě jdoucí zákroky na Vlachovského nepotrestal kartou (ba jeden ani neodpískal) a v zápětí dal našemu Bařinovi žlutou kartu za sečtené fauly. V 25. minutě měl jedinečnou možnost změnit stav zápasu v náš prospěch P. Zbořil. Z malého vápna ale nastřelil pouze domácího brankáře Rubana. Pomalu jsme začali přebírat otěže zápasu. Hra se ale povětšinou odehrávala mezi vápny obou mužstev a tak poločas skončil remízou 0:0.

Do druhého poločasu jsme nastoupili aktivněji než do toho prvního a už v 50. minutě měl dobrou příležitost Záhumenský, když jel prakticky sám na bránu. Jeho zakončení bylo ale z těch nepřesných. I dále jsme měli šance ke vstřelení gólu, ale neujala se ani hlavička Vlachovského, která skončila nad domácí svatyní. Střeleckou nemohoucnost obou celků prolomil až v 70. minutě domácí Snášel, když po sérii chyb a nepřesností kolem našeho velkého vápna vstřelil první branku a domácí vedli 1:0. Hned po rozehrávce směřoval míč na našeho stopera Mikesku, který si s ním neporadil, zakopl, spadl a předložil tak vyloženou šanci opět domácímu Snášelovi, který tak v průběhu 20. vteřin vstřelil dvě branky. Z závěru nedal další vyloženou příležitost P. Zbořil a povedenou střelu Vlachovského nádherně zlikvidoval domácí brankář Ruban. Gólu jsme se sice dočkali, v 93. minutě, když se hlavou pod břevno nemýlil Martin Drobilík, ale vzhledem k pokročilému času už rozhodl jen o kosmetické úpravě výsledku na 2:1. Domácí vytěžili z minima maximum a 3 body jsme jim prakticky darovali.

Komentáře jsou uzavřeny.