slavojmoravany.com

oficiální stránky fotbalového klubu

ne 20.5.2007 ŽDÁNICE- MORAVAY 1:2 (0:1)

autor zelickoo 28.Únor 2008

Sestava: Strmiska (40. Soukup) – Šalša, Mikeska, Bařina, Srneček – Merta, Surka (80. Čtvrtníček), Vlachovský, Zbořil P. – Zbořil M. (60. Hudec), Záhumenský

Branky: Záhumenský – 0:1, Vlachovský – 0:2

ŽK: Merta, Srneček

V úvodu utkání jsme působili zakřiknutým dojmem, soupeř nás dostal pod tlak, hrozil zejména ze standartních situací, udeřilo však na druhé straně, odraženou střelu Mirka Zbořila dopravil pohotově do branky Michal Záhumenský – 0:1. Po brance jsme se konečně dostali do hry a začali lépe kombinovat. Ve 35. minutě po zmatcích v naší obraně Ždánice nastřelili tyč, míč se odrazil k domácímu útočníkovi, ten však dobře vyběhnuvšího Strmisku nepřekonal. Bohužel studená sprcha přišla ve 40. minutě, kdy se nám vážně zranil Bronislav Strmiska, do branky musel nastoupit Tomáš Soukup. Druhá půle začala tak jak skončila, hrálo se především mezi šestnáctkami bez vyloženějších šancí. V 60. minutě se po hezké kombinaci dostal k míči Surka, jehož centr za záda domácího gólmana umístil Vlachovský – 0:2. Pak jsme se zbytečně zatáhli a začali výsledek bránit, trest přišel v 80. minutě, po centru z pravé strany se domácí útočník nemýlil – 1:2. Po té se hrálo pouze na naši branku, hráči náskok zdárně ubránili.
Velmi těžké utkání jsme dokázali dotáhnout do vítězného konce, soupeř měl místy drtivý tlak, s notnou dávkou štěstí jsme ho přestáli a získali cenné 3 body. Dík patří také našim fanouškům, kteří nás přijeli povzbudit ve velkém počtu.

Hodnocení trenéra: Soupeře zaskočila naše hra, které chyběl pohyb, přihrávky byly nepřesné, soupeř byl důraznější v osobních soubojích. Časem se herní projev zlepšil, pokud jsme dali míč na zem, tak soupeř začal mít problémy. Čtyři výměny míče a branka – jak jednoduché. Druhý poločas nás soupeř přehrával svou tvrdostí a důrazem v osobních soubojích i za přispění sudího, který zápas absolutně nezvládl. Z rychlého protiútoku jsme zvýšili na 2:0. V závěru zápasu nás soupeř dostal pod velký tlak, se štěstím jsme ho zdárně přežili. Brankově se opět připomněl P. Vlachovský. Zdá se, že se nám střelecky chytil M. Záhumenský, pozdě, ale přece. Bylo to těžce vybojované vítězství, které nás na 99,0 % posunulo do vytoužené okresní ligy.

Komentáře jsou uzavřeny.