slavojmoravany.com

oficiální stránky fotbalového klubu

12.7.2009 Moravany – Rohatec 8:1 (3:0)

autor zelickoo 13.Červenec 2009

Sestava: Strmiska – R. Klimeš, Soukup, Bařina, Srneček, Cahlík, – Drobilík, Holeček, Zbořil P., Měsíček M., – Záhumenský M., Hudec, Hrbáček, Zbořil M.

Branky: Záhumenský M, Holeček 2x, Hudec, Zbořil P., Zbořil M. 3x.

V nedělní podvečer se schylovalo k prvnímu „ostrému“ přátelskému zápasu letní přípravy. Minulé střetnutí v Uníně nepočítejme, protože sestava byla značně oslabená a improvizovaná (díky charakteru utkání).

Ne že by snad ta nedělní byla nějak méně improvizovaná, ovšem nikoliv oslabená. Ba naopak. Na toto utkání náš celek posílili Jaroslav Holeček, Jan Cahlík, Petr Hrbáček a také Roman Klimeš. Díky prázdninovým aktivitám scházeli Zdeněk Merta, Petr Vlachovský a Radek Mikeska.

Utkání začalo cca 5 minut před půl šestou (ačkoliv se mělo začínat v 17:00) díky pozdnímu příjezdu soupeře. Do zápasu jsme nastoupili s Hrbáčkem, Cahlíkem a Zbořilem M. na střídačce. Po úvodních sekundách hry byl náš celek trochu zaskočený technikou soupeře. Tento stav ovšem netrval dlouho. Už ve čtvrté minutě vybojoval míč Hudec, když odzbrojil chybujícího beka hostí a připravil gól Záhumenskému 1:0. Sotva o dvě minuty později z dálky napřáhl Holeček a nijak zvlášť ostrou střelou nachytal hostujícího brankáře 2:0. Zanedlouho se skóre měnilo ještě výrazněji pro moravanský celek. To se po přesném pasu uvolnil Hudec a zvýšil na rozdíl tří branek. Už v jedenácté minutě tak náš tým vedl 3:0 nad účastníkem 1.A třídy. Až do poločasu se hrál pohledný fotbal (zejména z naší strany), kdy se dařila hra po zemi a míč se dařilo držet na našich kopačkách. Soupeř se proti dobře hrající a organizované obraně výrazně neprosadil.

Vstup do druhého poločasu připomínal ten první. Už v páté 50-té minutě se prosadil M. Zbořil, když se po krásné akci octl sám před prázdnou bránou a zvýšil tak na 4:0. To ovšem z jeho strany nebylo všechno. Mira dokázal vstřelit ještě další branku a když byl v další slibné akci nedovoleně zastaven na hranici malého vápna ještě proměnil penaltu a završil tak svůj hattrick. Hostům se sice podařil jeden čestný zásah, ale po dalších gólech Holečka a Zbořila P. se brankostroj zastavil na úctyhodném čísle 8:1. Když ještě rohatečtí nastřelili břevno a P. Zbořil neproměnil nájezd bylo utkání v 85-té minutě ukončeno z důvodu zranění hostujícího brankáře (hosté by dohrávali v 10-ti). Sluší se ještě dodat, že utkání vedl Zdeněk Hulcký.

Značný vliv na výsledek měli hráči, kteří nejsou součástí moravanského týmu (kromě P. Hrbáčka, který v celku působil na jaře tohoto roku) a o jejichž příchodu do celku se teprve spekuluje a horečnatě vyjednává. Značnou stopu za sebou zanechali J. Cahlík, J. Holeček (o jehož budoucnosti se v nejbližší době rozhodne) a zejména R. Klimeš, který dokázal vyburcovat a ukočírovat nejen obranu, ale prakticky celý tým (ten však působí v Rakousku). Nezapomenutelně se také zapsal M. Zbořil svými třemi brankami. Nutno podotknout, že celý tým makal a snažil se vybojovat každý míč. Tím tak odčinil ostudnou porážku z Unína.

Bohužel nevím, jaké závěry se dají učinit, protože takovou sestavu zřejmě už k dispozici mít nebudeme. Pokud bych se mýlil a podařilo by se všechny výše jmenované získat pro náš tým byl by to malý zázrak. Ale zázraky se dějí…

Komentáře jsou uzavřeny.