slavojmoravany.com

oficiální stránky fotbalového klubu

ne 24.09.2006 LUŽICE – MORAVANY 2:2 (1:0)

autor zelickoo 15.Únor 2008

Sestava: Strmiska – Šalša, Bařina, Mikeska, Kalinec (65.Srneček) – Čtvrtníček, Surka, Vlachovský, P. Zbořil – Hudec (75.Zajdák), Sláma(85.M. Zbořil)

Branky: 10´ Lužice, 87´ Lužice – 60´ a 90´+5 Vlachovský

ŽK: Vlachovský, Mikeska, P. Zbořil ČK: 89. Surka, Strmiska

V 7. kole nás čekal jeden z nejtěžších zápasů podzimu, možná i celé sezony, jelikož mužstvo Lužic stejně jako my ještě nepoznalo hořkost porážky, ale hlavně lužická půda je půda velmi horká, o čemž jsme se už několikrát přesvědčili a ani teď tomu nebylo jinak!
Samotný zápas začali domácí tlakem, ze kterého vytěžili vedoucí gól hned v 10. minutě – 1 : 0! Naštěstí nás tento okamžik příliš nepoznamenal a od 15.minuty se hra vyrovnala, možná jsme byli i lepším týmem, ale bohužel se nám dařilo opět jen zahazovat šance – hned po první brance byl blízko vyrovnání Bařina, ale svou hlavičku namířil jen do obličeje domácího brankáře. Zanedlouho netrefil Sláma míč po centru Hudce, gól nedal ani Vlachovský. Domácí se před naši branku moc často nedostávali, stříleli většinou zpoza vápna. Poločas tedy skončil 1:0.

Začátek 2. půle jsme už naštěstí nezaspali a pokračovali jsme tlakem. Dlouho jsme si však nemohli vytvořit žádnou pořádnou šanci, až přišla 60.minuta! To byl faulován Hudec a domácí obránce byl po 2. žluté kartě vyloučen. Navíc z následného přímého kopu posadil Surka míč na hlavu Vlachovskému a ten se nemýlil – 1:1! Hned za pár minut se ve stoprocentní šanci ocitl P. Zbořil, ale bohužel ze 2 metrů trefil jen gólmana! Náš tlak se stupňoval, v další šanci se po krásné samostatné akci ocitl Surka, ale trefil opět jen gólmana, neuspěl ani Sláma, který si při samostatném úniku dal míč na dlouhou nohu a stihl jen slabě zakončit. Už to vypadalo, že zápas skončí 1:1, ale pak se začali dít věci!! V 87. minutě se domácím povedla první akce ve 2.poločase a hned z toho byl gól, to unikl po pravé straně domácí hráč a svůj sražený centr dopravil napodruhé do sítě – 2:1! To byla hodně studená sprcha! Navíc jsme hned po rozehrání přišli o vyloučeného Surku! To však nebylo vše, zanedlouho neudržel nervy na uzdě náš brankář Strmiska a obdržel taky červenou kartu! To běžel už nastavený čas! Málokdo už věřil v zisk nějakého bodu. Přišla však poslední akce zápasu: Mikeskův dlouhý nákop prodloužil Vlachovský, míč se k němu po několika soubojích odrazil zpět a ten ho poslal z voleje do sítě – 2:2!!! Vzhledem k průběhu zápasu ztráta 2 bodů mrzí, ale nakonec jsme mohli i prohrát, takže je i bod dobrý!

Hodnocení trenéra:
Hrál se oboustranně kvalitní zápas. Vysoké nasazení určitě potěšilo náročného diváka. S výjimkou poslední 20-ti minutovky sem s předvedenou hrou spokojen. Díky střeleckým schopnostem P. Vlachovského jsme uhráli zaslouženou remízu.

Komentáře jsou uzavřeny.