slavojmoravany.com

oficiální stránky fotbalového klubu

ne 17.09.2006 MORAVANY – UHŘICE 4:1 (2:1)

autor zelickoo 15.Únor 2008

Sestava: Strmiska – Kalinec, Bařina, Zajdák, Srneček (Šalša) – Čtvrtníček, Surka (Sláma), Vlachovský, P. Zbořil – Hudec (D. Záhumenský), Mikeska

Branky: 5´ P. Zbořil (Surka), 27´ Vlachovský, 64´ Bařina z pen., 78´ D.Záhumenský (P. Zbořil) – 30. Uhřice

ŽK: Mikeska, Srneček

Ve 3. domácím utkání jsme přivítali celek Uhřic, s nímž se nám dlouhodobě daří. Navíc se Uhřice před tímto zápasem krčili na předposlední příčce se ziskem pouhého jednoho bodu. Vítězství se však nerodilo tak lehce, jak by se na 1. pohled mohlo zdát. Začátek zápasu však nasvědčoval tomu, že by mohlo být rozhodnuto již v 1. poločase, protože jsme začali aktivně a výsledkem byl vedoucí gól hned v 5.minutě zápasu, to se po přímém kopu Surky trefil z voleje výstavním angličanem P. Zbořil – 1:0. I nadále jsme měli převahu, ale své šance neproměnili ani znova P. Zbořil ani Mikeska. Skóre se měnilo až ve 27.minutě, když se do míče z dobrých 30 – ti metrů opřel Vlachovský a jeho střela se zastavila až v síti – 2:0! Poté jsme však na chvíli ztratili koncentraci a dovolili hostům snížit na rozdíl jediné branky – po rohu míč 2x proletěl naším malým vápnem a nakonec skončil až v naší síti – 2:1! Po obdržené brance jsme vypadli z rytmu a konec poločasu byl pro nás svým způsobem vysvobozením. První minuty 2. poločasu jsme nezachytili a hosté nás trochu přehrávali, žádnou vyloženou šanci si však nevytvořili. Od 60.minuty se hra vyrovnala, dokonce jsme začali přebírat iniciativu a vytvářeli si i šance. Další branky jsme se dočkali až po penaltě, kterou proměnil Bařina – 3:1! Po odpískání penalty reagovali hosté tak podrážděně, až si jeden z nich vykoledoval červenou kartu! Od tohoto okamžiku už existovalo na hřišti jediné mužstvo, vytvářeli jsme si jednu šanci za druhou – P. Zbořil trefil tyč, Hudec z malého vápna přestřelil, samostatný nájezd Slámy skvěle zneškodnil hostující brankář. Nakonec jsme se přece jen dočkali 4.branky, když se po rohu trefil D. Záhumenský – 4:1! Poté už jsme zápas jen dohrávali a získali další 3 body!

Hodnocení trenéra:
Po dvoubrankovém vedení tradičně přichází velké uspokojení, přenecháváme iniciativu soupeři. Po obdržené brance se mančaft konečně probudil a začal hrát svou nátlakovou hru, po které padly další branky. Soupeře jsme téměř k ničemu nepustily. Dobrý dojem kazí nezodpovědný přístup k určené taktice, zbytečné držení míče, alibismus – kterým dáváme soupeři šanci se herně zvednout.

Komentáře jsou uzavřeny.