slavojmoravany.com

oficiální stránky fotbalového klubu

ne 28.5.2017 Ždánice – Moravany 7:1 (3:0)

autor zelickoo 29.Květen 2017

Branky: 35., 38. a 63. František Snášel, 32. a 60. Lukáš Marčík, 56. Rostislav Doupovec, 75. Vojtěch Kopeček z penalty – 54. Jan Zýbal. Rozhodčí: I. Zíma. Diváci: 130.

Ždánice si závěr letošní sezony náramně užívají. Kovo před dvěma týdny deklasovalo Starý Poddvorov a v neděli si vychutnalo také odevzdané Moravany. Na jednoznačné výhře 7:1 se hattrickem podílel František Snášel. Dvakrát se trefil Lukáš Marčík, po jedné brance přidali Rostislav Doupovec s Vojtěchem Kopečkem. Debakl Slavoje trochu zmírnil Jan Zýbal.

O záchranu hrající Moravany další venkovní duel absolutně nezvládly a pokud ve stejném stylu odehrají i poslední dva zápasy, sestup do třetí třídy je nejspíše nemine. „Utkali jsme se s odevzdaným soupeřem. Hosté za devadesát minut neukázali. Já jsem v brance ani nemusel být,“ hlásil ždánický gólman Radek Ruban. Čtyřiatřicetiletý brankář přesto jednou inkasoval, když chybu Snášela ve středu hřiště potrestal unikající Zýbal. Jinak Moravany žádnou další šanci neměly.
Ždánice měly od začátku herně navrch, ale na vedoucí branku čekaly až do 32. minuty. „V první půlhodině nám scházela lepší finální přihrávka. Zakončovali jsme dost zbrkle,“ řekl Radek Ruban.

Kovo mohlo skórovat hned v první minutě, kdy šel po chybné rozehrávce soupeře Handlíř sám na brankáře Bednaříka, ale ždánický kapitán mířil ve vyložené pozici vedle.

Čekání na gól utnul až Marčík. Jeho první ránu ještě Bednařík vyrazil, ale odražený balon napálil tentýž hráč do odkryté branky. Následně brankář Moravan vychytal Handlíře. Vzápětí ale jednička Slavoje podcenila slabou střelu Snášela a míč se dokutálel až do sítě. Ve 38. minutě udeřil zkušený fotbalista znovu, když se hlavou trefil po centru Bekera.

Druhá půle už se proměnila v exhibici. Rozjeté ždánické borce nerozhodila ani zbytečná chyby Snášela uprostřed hřiště, kterou střelou k tyči potrestal Zýbal. To však bylo ze strany Morava vše. Jinak na trávníku úřadovali domácí hráči. Po přihrávce Doupovce selhal ve vyložené pozici Beker. Na 4:1 zvyšoval právě Doupovec, jenž se prosadil po úniku a střele z šestnácti metrů. Další úder slabému soupeři zasadil Marčík, který skóroval technickou ranou po přihrávce Kolaříka.

V 63. minutě završil Snášel hattrick, tečku za utkáním pak čtvrt hodiny před koncem napsal Kopeček, který byl faulovaný v šestnáctce a pak sám proměnil nařízenou penaltu. Ždánický středopolař pobavil diváky i spoluhráče povedeným vršovickým dloubákem. Závěr už se dohrál v poklidném tempu. Sudí Igor Zima pouze překazil Marčíkovi hattrick, když mu třetí branku neuznal kvůli ofsajdu.


Zápis: http://slavojmoravany.com/zapis/2017_05_28.pdf

 

Zdroj: http://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/kozojidky-zvladly-duel-v-nenkovicich-a-slavi-postup-do-krajske-souteze-20170530.html

Komentáře jsou uzavřeny.