slavojmoravany.com

oficiální stránky fotbalového klubu

ne 21.5.2017 Vnorovy – Moravany 4:2 (2:0)

autor zelickoo 21.Květen 2017

Branky: 22. Josef Bittner, 44. Marek Janoušek, 70. Jiří Motyčka, 76. Lukáš Svoboda – 78. Michal Kusák, 87. Michal Jašíček

Rozhodčí: Horňáček

Diváci: 100

Fotbalisté Vnorov si připsali další vítězství, ale výkonem věrné fanoušky tentokrát příliš nenadchli. Agro sice vedlo ve 22. kole okresního přeboru nad Moravany už 4:0, ale v závěru utkání si nechalo dát dvě branky a zbytkem utkání se spíše protrápili.

„Tři body máme, ale až tak velkou radost z nich nemáme. Bylo to upracované vítězství. Proti Moravanům jsme podali nejhorší výkon v jarní části sezony. Přizpůsobili jsme se hře soupeře. Navíc nám chyběla větší chuť, pohyb. Přitom bylo ideální počasí pro fotbal, tráva vynikající i nějací lidé přišli. U kluků mi chyběla extra motivace hrát na sto dvacet procent,“ uvedl domácí fotbalista Josef Herodes.

Sedmatřicetiletému mazákovi se výkon mužstva nelíbil. „Místo toho, abychom za stavu 4:0 zahráli exhibici, tak jsme konec utkání nezvládli. Moravany se po každé ztrátě balonu zatáhly. My zatím nemáme takovou kvalitu ani trpělivost, abychom si s tím uměli poradit. Pokazili jsme spoustu jednoduchých přihrávek, někdy jsme si až moc věřili a vodili balony. Místo toho, bychom kombinovali a míč si v pohybu přihrávali,“ řekl Herodes.

Vnorovy přitom dlouho kráčely za povinnou výhrou. Favorita poslal do vedení ve 22. minutě kapitán Josef Bittner, který se prosadil po rohovém kopu a následném závaru před brankou Slavoje. Bittner ve skrumáži protlačil balon do sítě. „Byl to jeden z mála momentů, kdy nám v šestnáctce soupeře nechyběl důraz,“ ocenil Herodes.

Agro uklidnil až Janoušek. Zkušený záložník ve 44. minutě se z trestného kopu famózně trefil do šibenice. Vnorovy i po změně stran držely balon a kontrolovaly hru. Na 3:0 zvýšil po rychle rozehrané standardní situaci na polovině hřiště a samostatném úniku Motyčka, jenž se trefil podél vyběhnutého gólmana Bednaříka. Čtvrtý gól přidal střídající Svoboda. Domácí hráč poslal balon z šestnáctky do protipohybu bezmocného Bednaříka. Míč se však za čáru sotva dokutálel. „Byl to srandovní gól,“ poznamenal Herodes.

Moravany to nezabalily a sympaticky dohrály utkání až do konce. Za snahu byli hosté v závěru odměněni dvěma góly po standardních situacích. Nejprve se po centru ze strany prosadil Kusák. Vzápětí po dlouhém nákopu z poloviny hřiště skóroval Jašíček. Bývalý druholigový hráč uplatnil důraz v šestnáctce soupeře a hlavou upravil na konečných 4:2. „Měli jsme vyhrát mnohem větším rozdílem. Místo toho, abychom vedli 8:0, tak jsme si zápas ve druhém poločase svojí laxností zbytečně pokazili. Jsou to pro sás povinné tři body, ale žádná sláva to nebyla,“ dodal Herodes.

Zatímco Vnorovy si dál hlídají druhé místo, Moravany se krčí na předposlední příčce.

Zápis: http://slavojmoravany.com/zapis/2017_05_21.pdf

Zdroj: http://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/fotbalistum-kozojidek-chybi-k-triumfu-v-okresnim-preboru-tri-body-20170523.html

Komentáře jsou uzavřeny.