slavojmoravany.com

oficiální stránky fotbalového klubu

ne 30.4.2017 Moravany – Mikulčice 3:2 (1:2)

autor zelickoo 30.Duben 2017

Branky: 13. Michal Kusák, 60. Jan Zýbal, 73. Michal Jašíček – 21. Michal Novák, 27. Samuel Doza. Rozhodčí: Vrbovský. Diváci: 100.

Důležité body v boji o záchranu okresního přeboru získali v 19. kole fotbalisté Moravan. Slavoj doma ve druhém poločase otočil zápas s Mikulčicemi, které po velkém boji přehrál 3:2. Vítězný gól zaznamenal v 73. minutě Michal Jašíček.

Moravany přitom nastoupily do nedělního zápasu bez důležitých hráčů Bařiny, Holečka, Tychtla, Seluckého nebo Nováka. O to víc ale proti zkušeným Mikulčicím bojovaly. Hosté přijeli na Kyjovsko rovněž oslabení o klíčové hráče Vlastimila Poláka a Filipa Pochylého, což bylo na hře Baníku znát. Hostující trenér Igor Matůšek neměl k dispozici žádné náhradníky, takže se musel spoléhat na základní sestavu. A v prvním poločase byl známý kouč spokojený. Hosté totiž v Moravanech po pětačtyřiceti minutách vedli 2:1.

Skóre ale ve 13. minutě otevřel domácí Michal Kusák. Slavoj se však z těsného náskoku dlouho neradoval, když v rychlém sledu dvakrát inkasoval. Vyrovnání obstaral Michal Novák, bleskový obrat završil Samuel Doza. Oba týmy si ještě do přestávky vypracovaly několik slušných příležitostí, skóre se však nezměnilo.

I druhá půle přinesla spoustu vzruchu, zajímavé momenty i gólové akce. Moravany se soupeři z horní poloviny tabulky vyrovnaly nasazením a důrazem, místy protivníka i přehrávaly. Domácí hráli jednoduše a trpělivě čekali na chyby Baníku. Po jedné z nich udeřil Jan Zýbal, který po hodině hry srovnal na 2:2.

Slavoj vycítil šanci a dál se tlačil do zakončení. Rozhodnutí padlo v 73. minutě, kdy Michal Jašíček poslal balon do sítě a rozhodl o výhře Moravan. Mikulčice se ve zbytku utkání snažily o vyrovnání, žádnou akci ale nedotáhly a i v zakončení si počínaly nepřesně. Domácí už si důležité body pohlídaly.

Zápis: http://slavojmoravany.com/zapis/2017_04_30.pdf


Zdroj: http://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/dolni-bojanovice-otocily-derby-se-starym-poddvorovem-moravany-zdolaly-mikulcice-20170502.html

Komentáře jsou uzavřeny.