slavojmoravany.com

oficiální stránky fotbalového klubu

so 15.4.2017 Moravany – Kozojídky 0:6 (0:2)

autor zelickoo 17.Duben 2017

Branky: 10., 51., 77. a 82. Petr Bíla, 37. Patrik Bančák, 67. Robert Nekarda. Rozhodčí: Knotek. Diváci: 70.

Rozjeté Kozojídky v cestě do krajské soutěže nepřibrzdily ani o záchranu bojující Moravany. Vedoucí tým okresního přeboru na hřišti Slavoje zvítězil jasně 6:0 a v čele tabulky udržel sedmibodový náskok. V zápase sedmnáctého kola se čtyřmi góly blýskl záložník Petr Bíla, který do Kozojídek přišel v zimní přestávce z Kněždubu.

Výsledek je pro Moravany hodně krutý. „I sami hosté po utkání uznali, že jsme jim do šedesáté minuty byli rovnocenným soupeřem a měli vyložené šance. Hodinu se hrálo nahoru dolů, k vidění byl perfektní fotbal. Třetí gól nás ale zlomil. Kozojídky byly efektivní a na rozdíl od nás proměnily všechny šance,“ uvedl domácí záložník Jaroslav Holeček.

Hvězdou sobotního zápasu byl Petr Bíla. Osmadvacetiletý fotbalista nastřílel Slavoji čtyři branky. Posila z Kněždubu se poprvé trefila v 10. minutě. Na 2:0 zvýšil po zaváhání domácí obrany Patrik Bančák. Jiné tutovky Kozojídky v první půli neměly.

Zato dobře hrající Moravany zahrozily hned několikrát. Ještě za bezbrankového stavu šel Štěpán Novák po Holečkově vysunutí sám na gólmana Grombíře, ale v rozhodující chvíli špatně zpracoval míč a hostující stoper hrozící nebezpečí zažehnal. Hlavičku Jašíčka zase nadvakrát zneškodnil dobře postavený Grombíř. Holeček pak vyslal Nováka znovu do šance, ale milotický odchovanec se netrefil. Bývalý hráč Ratíškovic a Kyjova se v první půli ocitl ve výhodné pozici, ale místo střely zbytečně přihrával Novákovi, který pálil nepřesně.

Krátce po změně stran mohl výsledek snížit Tychtl. Domácí záložník ale nezakončil přesně. A tak přišel trest a další Bílův přesný zásah. Moravany se za nepříznivého stavu 0:3 zlomily a ve zbytku utkání inkasovaly další branky.

Nekardův střílený centr skončil na zadní tyči v síti, Zýbalovu zbytečnou ztrátu v rozehrávce potrestal Bíla, který svůj parádní výkon korunoval v 82. minutě. Stoper Slavoje Jašíček ještě stačil odvrátit nakopnutý balon, pohotový Bíla ho však z pětadvaceti metrů napálil z voleje do sítě. Brankář Bednařík se jenom podíval. „Jsme rádi, že jsme zvládli další těžké utkání. Zápas nám vyšel hlavně výsledkově, herně to tak dobré nebylo. Moravany nehrály vůbec špatně, v koncovce ovšem nebyly tak přesné jako my,“ uvedl předseda Kozojídek Viktor Kolůch.

Zápis: http://slavojmoravany.com/zapis/2017_04_15.pdf


Zdroj: http://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/bila-se-proti-moravanum-blyskl-ctyrmi-goly-vnorovy-deklasovaly-vracov-20170418.html

 

 

Komentáře jsou uzavřeny.