slavojmoravany.com

oficiální stránky fotbalového klubu

so 1.10.2016 Moravany – Vnorovy 0:5 (0:1)

autor zelickoo 3.Říjen 2016

Branky: 26. a 83. Jiří Motyčka, 57. Marek Janoušek, 87. Petr Zubalík, 89. Dominik Zachar

Rozhodčí: Filipenský

Diváci: 120

Moravany by na hody vůbec neměly hrávat. Před rokem Slavoj utrpěl debakl s Uhřicemi 0:7, v sobotu soupeře z Kyjovska pěti brankami ponížili fotbalisté Vnorov, které po nejvyšší výhře v sezoně uhájili v okresním přeboru druhou pozici.

Agro je v neskutečném laufu. Celek z Veselska vyhrál pátý z posledních šesti utkání a drží se v popředí tabulky. Zato Moravany tápou. I když hráči Slavoje doma v předcházejících dvou duelech brali po bodu, debakl 0:5 je vrátil zpátky do reality. „Bylo to velmi špatné,“ uznal i kouč Moravan Pavel Gebhart.

Domácí tým nastoupil k hodovému sobotnímu utkání s uzdraveným gólmanem Strmiskou, zato bez opor Tychtla, Seluckého a Petra Zbořila. Stovka diváků viděla v prvním poločase nezáživný fotbal s minimem vyložených šancí a zajímavých momentů. Vnorovy byly od začátku střetnutí fotbalovější i aktivnější a balon po většinu času držely na polovině soupeře, ale k pořádnému zakončení se nedostávaly.

Nudu přerušil až ve 26. minutě pohotový Jiří Motyčka, který po autovém vhazování a tvrdé střele Janouška dorazil brankářem Strmiskou vyražený balon do sítě. Agro následně mohlo hubený náskok ještě navýšit, ale Luděk Bittner v šanci neuspěl.

Moravany v první půli nijak nebezpečné nebyly. Slavoj spoléhal pouze na dlouhé nákopy, pozorná hostující defenziva ale míče v klidu sbírala. Domácí tým v úvodní části zahrozil pouze jednou. Na konci povedené akce byl zakončující Novák, jehož ránu ze šestnáctky po brejku vyrazil gólman Rybka. Vnorovy pak měly v závěru prvního poločasu ještě jednu prudkou střelu, Strmiska ale zasahovat nemusel.

Kouč Gebhart poslal po přestávce na trávník Ficka s Pimkem, kteří hru Slavoje alespoň na chvíli pozvedli. Domácím střídání pomohlo. Moravanští fotbalisté začali běhat a vyhrávat souboje. I když směrem dopředu nijak zvlášť nebezpeční nebyli, alespoň vyrovnali hru.

Chyba v rozehrávce jim však zlomila vaz. První zaváhání ještě hosté nevyužili, ale v 57. minutě po sérii nepřesných přihrávek skóroval zkušený záložník Agra Marek Janoušek. Ten zkušeně uklidil balon k tyči a bylo to 0:2.

Moravany se po hrubé chybě složily, zato Vnorovy na pažitu dominovaly. Luděk Bittner orazítkoval břevno, výborně hrajícího Zachara, který vymotal dva obránce soupeře, vychytal gólman Strmiska.

Hosté svoji převahu zúročili až v závěrečné desetiminutovce. Na 3:0 zvýšil Motyčka, který prošel středem hřiště a nepříliš prudkou přízemní střelou a za pomoci šťastné teče obránce Drobilíka překonal bezmocného Strmisku. Co na tom, že balon se za brankovou čáru sotva došoural…

Čtvrtý gól přidal střídající Zubalík, který doklepl míč do sítě po individuálním průniku a zpětné přihrávce Zachara. Nejlepší hráč zápasu pak gólem v 89. minutě po vyšachování soupeřovy defenzivy završil triumf Vnorov.

Moravany ve druhém poločase brankáře Rybku vůbec neohrozily. Domácí se po utkání nemohli vymlouvat ani na zkušeného sudího Filipenského, který jim podle jejich mínění za nepříznivého stavu 0:2 upřel penaltu za evidentní ruku. Hosté vyhráli zcela zaslouženě.

Zápis: http://slavojmoravany.com/zapis/2016_10_01.pdf


Zdroj: http://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/vedouci-kozojidky-znicily-lipov-famozni-brezina-dal-v-derby-pet-branek-20161004.html

Komentáře jsou uzavřeny.