slavojmoravany.com

oficiální stránky fotbalového klubu

so 10.9.2016 Mikulčice – Moravany 3:1 (0:1)

autor zelickoo 12.Září 2016

Branky: 52. a 81. Michal Novák, 66. Patrik Jánoš – 35. Štěpán Novák. Rozhodčí: Dufek. Diváci: 60.

Mikulčice se po nepříjemném výprasku v Dolních Bojanovicích rychle otřepaly a doma po dvou týdnech získaly důležité tři body. Druhé letošní vítězství se ale nerodilo vůbec lehce, neboť s Moravany po prvním poločase prohrávaly 0:1. Baník ale po přestávce výsledek otočil a nakonec triumfoval 3:1. Dvakrát skóroval Michal Novák, jednou se trefil Eduard Kuchyňka.

„Naše výhra je zasloužená, neboť jsme po celý zápas byli lepší. Nad odevzdaným soupeřem jsme měli navrch v rychlosti i fotbalovosti, ale nedali jsme góly,“ řekl mikulčický kouč Igor Matůšek.

Jeho tým si v úvodní části vypracoval trvalou územní převahu i spoustu standardních situací, platonická převaha ale branky nepřinesla. Ve slibných příležitostech selhali Novák, Kuchyňka, Jánoš nebo Konečný. Naopak z ojedinělé akce ve 35. minutě udeřil Slavoj. Moravany, které do Mikulčic přijely bez několika opor a bez náhradníků, poslal do vedení Štěpán Antoš. Nejlepší střelec celku z Kyjovska v letošním ročníku se prosadil po zaváhání soupeřovy obrany.

Mikulčice měly i po změně stran navrch. Baník ve druhém poločase dokázal svoji převahu zúročit i gólově. K obratu zavelel Novák, který se trefil ve skrumáži po standardní situaci. Zanedlouho čtyřicetiletý Martin Drobilík, který místo omluveného gólmana Strmisky překvapivě nastoupil v brance Slavoje, neměl proti dorážce nárok. V 66. minutě už domácí vedli. Po hezké individuální akci se prosadil mladík Kuchyňka. Výhru Baníku pečetil Novák, který ve zdi tečoval trestný kop Poláka. Mikulčice si závěr zkušeně pohlídaly, oslabené Moravany na zvrat neměly a nakonec byly rády i za porážku 1:3. „Jsem rád, že jsme se po debaklu v Dolních Bojanovicích zvedli a vyhráli. Okresní přebor letos bude hodně vyrovnaný, proto je každá výhra hodně důležitá,“ pronesl Matůšek.

Zápis: http://slavojmoravany.com/zapis/2016_09_10.pdf


Zdroj: http://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/zdanice-pokazily-davidovi-svatebni-vikend-za-moravany-chytal-obrance-drobilik-20160913.html

Komentáře jsou uzavřeny.