slavojmoravany.com

oficiální stránky fotbalového klubu

so 3.9.2016 Moravany – Kostelec 2:2 (1:0)

autor zelickoo 5.Září 2016

Branky: 20. Štěpán Novák, 66. Zbyněk Buštík – 46. David Horák, 55. Gabriel David. Rozhodčí: Horňáček. Diváci: 150.

Remízoví králové z Kostelce v okresním přeboru dál sbírají bod po bodu. Svěřenci trenéra Svatopluka Macka staršího neprohráli ani v sousedních Moravanech, kde hráli 2:2. Výsledek derby byl spravedlivý, ani jeden z týmů neměl výrazně navrch.

Předcházející souboje tradičních okresních rivalů však měly větší náboj než poslední duel, který místy připomínal přípravné utkání. „Bylo to až moc klidné,“ souhlasil záložník Moravan Petr Zbořil.

Sto padesát diváků toho hlavně v prvním poločase mnoho nevidělo. Oslabení domácí, kterým citelně scházeli Tychtl, Selucký, Marčík nebo Balous, ve 29. minutě přišli o zraněného Kalince.

Kostelec byl fotbalovější, ale do pokutového území soupeře se pořádně nedostal. Většina akcí hostujícího týmu skončila před šestnáctkou Slavoje.

Moravany hrály trpělivě a čekaly na chyby protivníka. Jedna přišla ve 20. minutě. Zaváhání hostujícího zadáka Borkovce potrestal důrazný Novák, který získal na rohu pokutového území Kostelce míč a nechytatelně prostřelil gólmana Šimečka.

Hostům pomohl až příchod útočníka Davida. Zkušený forvard o poločasové přestávce nahradil Kotáska a hned ve 46. minutě slavil se spoluhráči vyrovnání. Po dlouhém padesátimetrovém nákopu a chybě domácí obrany šel David Horák z boku sám na Strmisku, kterému nedal žádnou šanci.

Obrat vzápětí dokonal kanonýr David. Zkušený forvard se trefil po standardní situaci a několika odrazech, když zblízka napálil balon do sítě. Slavoj to ale nezabalil a po pohledné akci srovnal. Po křížné přihrávce Šedi se přímo z voleje trefil nekrytý Buštík. Pro bývalého hráče Bohuslavic, který se k fotbalu vrátil po několika měsících, to byla premiérová trefa v novém klubu.

Ve zbytku utkání se oba týmy snažily strhnout vítězství na svoji stranu, dalšího gólu se ale fanoušci nedočkali. Nejblíže brance byl domácí Pintera, který orazítkoval tyč. Na druhé straně se několikrát tlačil do zakončení David, který ale proti Strmiskovi neuspěl. Stejně dopadli i další hráči Kostelce. „I když jsme samozřejmě chtěli derby vyhrát, bod bereme, protože nás bylo dvanáct a ve druhém poločase jsme i prohrávali,“ dodal Petr Zbořil.

Zápis: http://slavojmoravany.com/zapis/2016_09_03.pdf


Zdroj: http://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/dolni-bojanovice-vypraskaly-mikulcice-mladik-kuchynka-dal-ctyri-goly-20160906.html

Komentáře jsou uzavřeny.