slavojmoravany.com

oficiální stránky fotbalového klubu

ne 14.8.2016 Nenkovice – Moravany 3:3 (1:1)

autor zelickoo 15.Srpen 2016

Branky: 42. Josef Kopčil, 52. David Pospíšil z penalty, 81. Tomáš Hrabal – 36. a 63. Štěpán Novák, 54. Martin Kalinec
Rozhodčí
: Janík. Červená karta: 90. Štěpán Novák (Moravany).Diváci: 60.

Neuvěřitelnou zápletku měl nedělní duel v Nenkovicích, kam přijely Moravany. O remíze 3:3 a dělbě bodů nakonec rozhodl až samotný závěr dramatického střetnutí.

Nenkovice cítily po utkání velkou křivdu, neboť v poslední minutě vstřelily čtvrtý gól. Dvacetiletý sudí Janík branku Frelicha nejprve uznal, ale vzápětí ho na pokyn asistenta Vančíka neuznal. Důvod? Vyloučený moravanský útočník Štěpán Novák v inkriminovaném momentu neopustil hrací dobu. „Rozhodčí chvíli čekal, než hostující hráč odejde ze hřiště, pak dal pokyn ke hře. Po následujícím trestném kopu jsme dali hlavou gól. Radost ale byla zbytečná, neboť asistent rozhodčího Vančík svému kolegovi oznámil, že Novák stál půl metru za lajnou,“ popsal rozhodující moment nenkovický předseda Zdeněk Kotas. Domácím protesty nepomohly. „Bylo to hodně divoké,“ přiznal Kotas.

V prvním poločase bylo přitom utkání poměrně klidné a vyrovnané. Hosty poslal do vedení ve 36. minutě Novák, který se uvolnil přes obránce a střelou na vzdálenější tyč překonal gólmana Schöfra. Ten si sice na míč sáhl, ale balon zapadl do sítě. Vyrovnání ještě do přestávky obstaral Josef Kopčil, který do Nenkovic přišel v letní přestávce z Bohuslavic. Hostující gólman Strmiska sice ránu domácího útočníka ztlumil, ale vyražený balon se pomalu dokutálel za brankovou čáru.

Druhá půle přinesla více vzruchu i branek. Vedení na stranu Nenkovic vrátil David Pospíšil, jenž proměnil pokutový kop nařízený za faul na Matěje Zálešáka. Sokol se ale dlouho neradoval. Slavoj totiž téměř okamžitě srovnal. Po standardní situaci se prosadil Kalinec. Obrat Moravan završil velmi dobře hrající Novák. Posila z Milotic po chybě v soupeřově defenzivě doklepla balon do sítě. Vyrovnání zařídil Hrabal. Ten po autovém vhazování z voleje napálil odražený míč za bezmocného Strmisku. V bláznivém závěru byl po druhé žluté kartě vyloučený hostující Novák. Pak přišel gól, který ale sudí na pokyn zkušenějšího asistenta neuznal. „Byl to takový divný zápas,“ poznamenal Kotas. „Jsme samozřejmě zklamaní. Měli jsme dost šancí na to, abychom zápas zvládli,“ dodal nenkovický šéf.

Zápis: http://slavojmoravany.com/zapis/2016_08_14.pdf


Zdroj: http://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/svatoborice-otocily-duel-ve-vracove-za-deset-minut-daly-ctyri-goly-20160816.html

Komentáře jsou uzavřeny.