slavojmoravany.com

oficiální stránky fotbalového klubu

ne 1.5.2016 Moravany – Nenkovice 2:4 (2:1)

autor zelickoo 20.Květen 2016

Branky: 5. Jiří Balous z penalty, 17. Jan Zýbal – 15., 55., 60. a 87. Matěj Zálešák. Rozhodčí: Voříšek. Diváci: 150.

Nenkovice v okresním přeboru šturmují za záchranou. Sokol na jaře vyhrál pátý ze šesti duelů a v tabulce se přiblížil týmům před ním. Na devátý Kostelec ztrácí po výhře 4:2 v Moravanech pouhé dva body. Další tři body Nenkovicím vystřelil kanonýr Matěj Zálešák. Čtyřiadvacetiletý útočník čtyřmi brankami režíroval obrat hostujícího.

Domácí, kteří šli do utkání oslabení, udeřili hned v 5. minutě. Faul na kapitána Bařinu při standardní situaci potrestal Balous. Posila z Milotic s přehledem proměnila pokutový kop. Nenkovice odpověděly po čtvrthodině hry. Brankáře Strmisku po standardce překonal Zálešák. Slavoj ovšem dlouho nesmutnil. Domácí si vzali vedení zpět, když rychlý protiútok zakončil mladík Jan Zýbal. Tradiční návštěva viděla oboustranně zajímavý fotbal. Na hřišti nechyběly šance ani dramatické momenty.

Další branky ale padly až po změně stran. Hostující kapitán Stehno ještě penaltu neproměnil, když mířil z deseti metrů pouze do břevna, ale Nenkovice výsledek nakonec stejně otočily. Na 2:2 srovnal v 55. minutě Zálešák, který vzápětí završil hattrick. Na jaře ve výborné formě hrající Zálešák pak v závěru korunoval svůj excelentní výkon čtvrtým gólem. Moravany už na zvrat neměly. „Samozřejmě nás další porážka mrzí, ale tragédii z ní neděláme. Hrajeme na to, na co máme. Pokud nám chybí dva tři hráči, tak máme problémy. Kluci se snaží, ale po odchodu Holečka, Tychtla či Otáhala kvalita u nás teď moc není,“ uvedl předseda Moravan Miroslav Zbořil.


Zdroj!

Komentáře jsou uzavřeny.