slavojmoravany.com

oficiální stránky fotbalového klubu

ne 17.04.2016 Moravany – KEN Veselí 5:0 (5:0)

autor zelickoo 20.Květen 2016

Branky: 8. a 27. Lukáš Možíš, 19. Roman Klimeš, 34. Petr Zbořil, 43. Jakub Svoboda. Rozhodčí: Volf. Červená karta: 25. Petr Kočiš (KEN Veselí nad Moravou). Diváci: 150.

Fotbalisté Moravan rázně utnuli čekání na první jarní výhru. Slavoj si po třech nezdarech zvedl náladu i sebevědomí, když v 18. kole doma rozcupoval poslední Zarazice 5:0. Hosté, kteří hráli od 25. minuty bez vyloučeného Petra Kočiše, inkasovali všechny branky v prvním poločase, druhá půle se dohrála jenom z povinnosti.

Moravany doma nutně potřebovaly bodovat, proto do utkání s letošním outsiderem vstoupily s velkou chutí. Slavoj poprvé udeřil v 8. minutě, kdy se po přihrávce Zbořila prosadil Lukáš Možíš. Ten se ocitl sám před gólmanem Borkem a v pohodě uklidil balon do sítě. Na 2:0 zvyšoval stoper Roman Klimeš. Třiačtyřicetiletý zadák se trefil hlavou po rohu Možíše. Domácí forvard korunoval svůj báječný výkon ve 27. minutě, kdy se prosadil z trestného kopu. V té chvíli hráli hosté bez vyloučeného Kočiše, který fauloval unikajícího Zbořila a po druhé žluté kartě musel pod sprchu.

Zarazice se na výraznější odpor nezmohly. Naopak, Moravany na trávníku dál kralovaly. Stovku diváků ve 34. minutě potěšil Petr Zbořil, který po hezké kombinaci uvnitř soupeřovy šestnáctky zvýšil na 4:0. Parádní poločas završil Jakub Svoboda.

Domácí po přestávce zvolnili a viditelně šetřili síly na další duely. Hostující trenér Václav Urbančík o poločasové přestávce vystřídal tři hráče, ani razantní změny v sestavě ale KENu k lepšímu výsledku nepomohly. Veselané prohráli v Moravanech 0:5 a dál čekají na první letošní výhru. Slavoj se přiblížil středu tabulky. „Jsme rádi, že jsme konečně protrhli nepříznivou jarní sérii a zvítězili,“ uvedl předseda Slavoje Moravany Miroslav Zbořil.


Zdroj: http://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/trikrat-5-0-jasne-vyhrala-vedouci-straznice-druhe-zdanice-i-probuzene-moravany-20160419.html

Komentáře jsou uzavřeny.