slavojmoravany.com

oficiální stránky fotbalového klubu

ne 11.10.2015 Moravany – Vracov 0:2 (0:1)

autor zelickoo 14.Březen 2016

Branky: 90. Ficek Martin (vl.) – 32. Loprais Šimon

Rozhodčí: Kordula Adam – Jahoda Jiří.

Moravany – Fotbalisté Vracova dokázali zvítězit i bez kanonýra Petra Lopraise, který v týdnu odešel na hostování do Sparty Brno. Dvanáctý tým okresního přeboru nečekaně bodoval na hřišti v Moravanech, kde vyhrál 2:0. Vítězný gól vstřelil Šimon Loprais, svůj triumf hosté stvrdili až v poslední minutě, kdy si dal domácí zadák Ficek vlastní gól.

Za silného větru měli hosté v prvním poločase optickou převahu a šli do vedení brankou Šimona Lopraise, jehož střelu z pětadvaceti metrů domácí gólman Strmiska pouze tečoval a balon mu skončil až za zády. „Byl to hloupý gól,“ poznamenal Gebhart.

Dalších několik střel hostů šlo mimo bránu. Mezi tři tyče se netrefili Nygrýn, Kadleček, Zálešák ani Šona. Domácí tým branku soupeře v prvním poločase prakticky neohrozil.

„Nebyl to pohledný zápas,“ řekl kouč Moravan.

Druhý poločas byl kvůli silnému větru dramatičtější. Moravany ale nedokázali povětrnostních podmínek využít. Hráči Slavoje se utápěli v přesné kombinaci a zbytečných ztrátách. Naproti tomu Vracovští se po většinu času bránili a snažili se o brejky a rychlé protiútoky. V závěru se vysunul na hrot domácí stoper Roman Klimeš, který v 80. minutě dokonce srovnal na 1:1. Mladý rozhodčí Kordula ale branku zkušenému zadákovi kvůli údajnému faulu na gólmana Linharta neuznal. Klimeš neudržel nervy na uzdě a počastoval ratíškovického arbitra vulgaritami, po kterých uviděl červenou kartu. Domácí trenér se bývalého ligového obránce zastal. „Byla to regulérní branka. Hostující gólman totiž balon vůbec nedržel,“ míní Gebhart. Hosté pečetili výsledek až v závěru utkání. Centr Mlčka našel na pravé straně střídajícího Jiřího Kudlíka, který přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Šimona Lopraise. Před ním míč nešťastně tečoval zadák Ficek do vlastní branky. „Podali jsme velmi špatný výkon a zaslouženě prohráli,“ nevymlouval se po průměrném nedělním duelu kouč Moravan Pavel Gebhart, který proti Vracovu postrádal několik opor. Domácím scházeli Možíš, Otáhal a Holeček. „Na naší hře byla jejich absence znát. Hráli jsme bez útoku,“ přiznal Gebhart. Ten na hrot poslal mladíky Josefa Klimeše a Zýbala. Ti se však vůbec neprosadili a o poločasové přestávce přenechali svá místa Bochýnkovi s Rotreklem. Ani náhradníci ovšem hru Slavoje nepozvedli.

Zdroj: http://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/kozojidky-zachranily-bod-az-v-posledni-minute-vracov-vyhral-v-moravanech-20151013.html

Komentáře jsou uzavřeny.